Editie 2014

30e editie Nationale Oldtimerdag

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende festijn voor historische automobielen, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni. Ieder jaar weten ruim 400 vintage, veteran en classic cars de weg naar Lelystad te vinden. Deze oldtimermeeting is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land en is gratis toegankelijk. De presentaties van bijzondere en exclusieve automobielen, muzikale omlijsting, automobilia markt en aantrekkelijke vormen van straattheater maken het programma compleet en de moeite waard. Wij willen alle participanten (oldtimerbezitters, vrijwilligers en sponsors) reeds nu dank zeggen voor hun bijdrage aan dit topevenement.

Nationale Oldtimerdag wederom op Vaderdag

Citroen Bugatti Packerd

‘Een feest van herkenning’. Zo mag je de Nationale Oldtimerdag in Lelystad wel omschrijven. Een overzicht van onze rijdende cultuurhistorie. De datum van de lustrumeditie is zondag 15 juni 2014. De auto’s van André Citroën (1919-1934) en de historie van het Amerikaanse automerk Packard vormen belangrijke thema’s in het dagprogramma met daarnaast een Bugatti presentatie en een historisch overzicht van de ANWB Wegenwacht ‘Gele Rijders’.

Zelfs steeds meer Belgische en Duitse eigenaren en collectioneurs weten de weg naar de Zuiderzeebodem in Flevoland te vinden. De 400 deelnemende automobielen ingedeeld in leeftijdsklassen zoals de FEHAC en de FIVA die hanteren, melden zich in een stoet bij de ingang van het opstelparcours, verwelkomt door de sfeervolle klanken van een blaaskapel. Vooroorlogse kleding (uit de charlestontijd), merkoveralls, klassieke helmen, stofbrillen, kleding bij de Amerikaanse limousines uit de rock and roll periode, ronkende en pruttelende motoren, genieten van hapjes en drankjes, nieuwsgierige bezoekers in grote getale en vele memorabele verhalen van trotse eigenaren, zijn de ingrediënten voor een aantrekkelijke dag onder het aansprekende thema ‘Erfgoed dat beweegt‘.

 

Huisstijl 2014 blikt vooruit op programma

 

Poster Nationale Oldtimerdag Lelystad 2014

De organisatie kiest ieder jaar voor een passende en vooral nieuwsgierig makende huisstijl. De kleuren van de Nederlandse vlag zijn daarin terug te vinden als een onderbouwing en uitstraling van de in het verleden door de FEHAC toegekende titel ‘Nationale Oldtimerdag’. De huisstijl, terug te vinden in al het geprinte drukwerk, positioneert ditmaal het werk van Ettore Bugatti en de fascinerende modellen van dit Franse merk. De modellen T35 en T46 beleven in 2014 een lustrum en vandaar de extra aandacht.

 

 

Winnaars naar Concours d’Elegance Paleis ’t Loo

Poster 30ste editie 2014De winnaars in de leeftijdsklassen tot en met 1960 plaatsen zich voor deelname aan het Concours d’Elegance Paleis ‘Loo in Apeldoorn. Dat tweedaagse evenement, op basis van uitnodiging, vindt een week na de Nationale Oldtimerdag plaats. Aangezien het Apeldoornse concours eenmaal in de twee jaar wordt gehouden, zijn ook de winnaars van de Nationale Oldtimerdag 2013 geïnviteerd. De samenwerking tussen beide organisaties verloopt prima en zorgt voor – enige – sportieve spanning tijdens de komende lustrumeditie van de Nationale Oldtimerdag.