Locatie

Fraai decor

De 30e editie (lustrum) van de Nationale Oldtimerdag op zondag 15 juni 2014 zal zich wederom afspelen tegen de achtergrond van een fraai en uniek decor. Vanuit het Stadscentrum van Lelystad is het evenement in 2012 verhuisd naar het grote opstelparcours aan de oever van het Markermeer. Daarmee kreeg de grootste oldtimermeeting van ons land aantrekkelijke en meewerkende buren zoals het winkeldorp Batavia Stad Fashion Outlet, museum Nieuw Land Erfgoedcentrum, de Batavia Werf en de enkele jaren geleden aangelegde Bataviahaven. “De Nationale Oldtimerdag is één van de aantrekkelijke visitekaartjes van onze stad en voor deelnemers en bezoekers maakt deze bijzondere locatie Lelystad tot een opmerkelijk dagje uit”, aldus een verheugde burgemeester Margreet Horselenberg.

Locatie

De Nationale Oldtimerdag vindt plaats langs de fraai gelegen Bataviaboulevard aan de oever van het Markermeer (ingeklemd tussen de Houtribweg en de Oostvaardersdijk) met aan de Noordelijke zijde Batavia Stad Fashion Outlet en aan de Zuidelijke zijde de grote Bataviahaven. Het opstelparcours heeft een totale lengte van 2,4 km. en heeft een circuitvorm voor zowel de deelnemende automobielen als voor de bezoekers. Het parcours is uiteraard afgesloten voor alle verkeer, behoudens de deelnemende voertuigen en voetgangers. Wij doen een beroep op alle bezoekers om geen fietsen mee te nemen op het parcours en om niet met wandelwagens tussen de automobielen te komen. Dit om mogelijke schade aan de kostbare en veelal exclusieve auto’s te voorkomen! De automobielen staan verdeeld in blokken over het parcours aaneensluitend opgesteld. Op deze wijze ontstaat er een mooie aanblik van alle deelnemende voertuigen. De centrale rijbaan blijft beschikbaar voor het in- en uitrijden van de deelnemende voertuigen en voor het oprijden naar de start van de rit. Voor hen die auto’s vervoeren op een oplaadwagen, aanhangwagen of op een trailer is er een speciale parkeerplek beschikbaar voor afladen of –lieren.


Routebeschrijving

Openbaar vervoer: vanaf station Lelystad Centrum (met busstation) is het nog geen 10 minuten rijden. U dient stadsbus 7 Arriva te gebruiken, op deze bus staat Bataviastad vermeld.

Auto: komende vanaf de A6, vanaf richting Dronten, Harderwijk en Enkhuizen ANWB-borden Batavia Stad aanhouden. Bij Batavia Stad de (tijdelijke) verwijsborden ‘Deelnemers Nationale Oldtimerdag’ en ‘Bezoekers Nationale Oldtimerdag’ volgen.