William van der meulen

William van der meulen

Voorzitter Nationale Oldtimerdag Lelystad

Ster uit de Amerikaanse thriller 'Speed' te gast

Classic Bus uit Heino brengt een GMC New Look 'Fishbowl' touringcar (serienummer 251) uit 1974 aan de start. Deze bus met 42 zitplaatsen is een zogenaamde transitbus (lange afstanden) die dienst heeft gedaan tot 1992 bij ATA in Cumberland (Maryland - USA). Opvallend zijn de vier ingebouwde verstralers en de rode frontlampen. De bus was een mobiele ster in de succesvolle Amerikaanse thriller 'Speed' (1994) onder regie van Jan de Bont. Die film, met in de hoofdrollen Keanu Reeves, Sandra Bullock en Dennis Hopper, veroverde twee Academy Awards. De bijnaam 'Fishbowl' heeft deze bus te danken aan het opmerkelijk gebogen voorraam. De bus is volledig gerestaureerd, heeft zijn originele markante verschijningsvorm en is motorisch piekfijn in orde. Een 44 jaar oud voorbeeld van Amerikaans openbaar vervoer.

Lees meer...

Het 11e lustrum van Lamborghini is te gast in Lelystad

Ferruccio Lamborghini (geboren in 1916) maakte naam als tractor fabrikant en had een passie voor snelle auto's. Hij begon in 1962 met het bedrijf Automobili Lanborghini in Sant'Agata Bolognese (nabij Bologna) waar hij op een aangekocht stuk bedrijfsterrein een nieuwe fabriek bouwde. Tijdens de Auto Salon de Geneve in 1963 presenteerde hij het eerste model: een Lamborghini 350 GTV (foto). Het begin van een productielijn met tot de dag van vandaag louter extravagante succesvolle modellen. Voor de ontwikkeling van de motoren nam hij in 1963 Giotto Bizzarini in dienst. Lamborgini bestaat nu 55 jaar en het 11e lustrum van dit iconische Italiaanse sportwagen merk wordt op vele plaatsen in de wereld gevierd. In ons land is het de Lamborghini Club Nederland die tijdens dit lustrumjaar op enkele plaatsen een presentatie verzorgt. Op de komende Nationale Oldtimerdag verschijnen er zo'n 15 verschillende modellen die een beeld geven van de ontwikkeling. Lamborghini is eigendom van het Audi concern, maar de Italiaanse invloed is duidelijk merkbaar onder de leiding van CEO Stefano Domenicali. In 2017 vierde Lamborghini feestjes rond de productie van het 7.000e model Aventador en het 9.000e model Hurican. Meest succesvolle ontwerp tot nu toe is de Gallardo met in totaal ruim 14.000 exemplaren. "Lamborghini rijders zijn weliswaar individualisten, maar zij vormen een grote familie. Dat willen we bij dit lustrum duidelijk laten blijken", vertelt Ron Willems van Beveren, secretaris van de Lamborghini Club Nederland.

Lees meer...

Eerste aanmelding uit het T Ford Register Nederland

Het T Ford Register Nederland heeft de inschrijving open gesteld voor deelname aan de komende Nationale Oldtimerdag. Dat evenement zet in haar dagprogramma het 22e lustrum van de Ford Model T in de schijnwerpers. De eerste die zich via coördinator Balt Oskam aanmeldde was Th. van de Meulengraaf uit Sint Oedenrode. Hij is in het bezit van een Ford Model T Touring uit 1912. Het T Ford Register heeft 153 aangesloten leden die beschikken over een merendeels rijvaardige en schier onverslijtbare T Ford. Deze 'Tin Lizzie' uit het Brabantse land heeft de tand des tijds probleemloos doorstaan en is op 17 juni a.s. te zien in Lelystad. De Ford T is de opvolger van de Ford Model S, heeft een 2.9 lt. vier cilinder motor, twee versnellingen en heeft een topsnelheid van omstreeks 60 km. per uur. De auto heeft een rietgevlochten paraplu standaard en zwart gelakte houten spaakwielen. De vrachtwagenserie kreeg als modelaanduiding TT.

Lees meer...

Samenwerking met Concours d'Elegance Paleis Het Loo

De Nationale Oldtimerdag heeft een prettige en voor de winnaars aantrekkelijke samenwerking met Classic Events, de organisator van het driedaagse Concours d'Elegance Paleis Het Loo in Apeldoorn. De winnaars van de leeftijdsklassen (tot 1960) worden geïnviteerd voor deelname aan het concours met een aantrekkelijke korting. Zij kunnen zelf beslissen of zij deze invitatie willen aannemen. Voor het concours kun je niet inschrijven maar wordt je uitgenodigd door de organisatoren. De invitatie wordt tijdens de Nationale Oldtimerdag bij de officiële prijsuitreiking overhandigd. Een geste die zeer op prijs wordt gesteld.  "Wij wensen jullie veel succes bij de voorbereiding en de organisatie van dit prachtige oldtimerevent dat is uitgegroeid tot de grootste in de Benelux en tot één van de meest aansprekende in ons land", aldus Jan-Peter Nijmeijers van Classic Events in Vaassen.  

Lees meer...

Social media

Links en media

   

 

 

  

  

Nationale Oldtimerdag Lelystad (St. Mobiel Erfgoed Fleur de Lis)
Wijngaard 12 | 8212 CB  Lelystad | 0320-233014
KVK-nummer: 69870659 | BTW-nummer: NL858045722B01

Log in of Aanmelden

Log in met Facebook

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?