William van der meulen

William van der meulen

Voorzitter Nationale Oldtimerdag Lelystad

Landbouwmachine fabrikant bouwt automobielen

In 1842 start Jerome Verhogen, een emigrant met Nederlandse roots, in het stadje Racine in Wisconsin een fabriek voor de productie van dorsmachines onder de naam Case. In de daarop volgende decennia ontwikkelt de onderneming meerdere landbouwmachines, stationaire motoren en tractoren. In augustus 1910 neemt Case het bedrijf Pierce Racine Automobile Corporation over en start met de bouw van automobielen. In de diverse historische gegevens wordt Case omschreven als een eerste klas automobiel, de beste in zijn soort en prijsklasse. De onderneming, het eerste model verschijnt in 1911, stopt in 1926. In totaal worden er ruim 24.000 automobielen geproduceerd. Danny Meinesz uit Haarlem heeft een zeldzame Case 40 Open Tourer uit 1912. Van dat model zijn er ruim 1.200 gebouwd en het is nu in de USA een gewild object voor verzamelaars. De auto van Meinesz is de enige Case in ons land en een fraaie toevoeging aan de presentatie van de 'Belle Epoque' periode.

Lees meer...

Zuiderzeewet met de handtekening van KoninginWilhelmina

Op 14 juni a.s. is het precies 100 jaar gelden dat de Zuiderzeewet, ingediend door de Minister van Waterstaat Ir. Cornelis Lely, in het parlement werd aangenomen en in het Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden werd afgekondigd met de officiële ondertekening door Koningin Wilhelmina. Dat memorabele jubileum krijgt op verschillende manieren gepast aandacht. Ook op de Nationale Oldtimerdag wordt er aandacht aan geschonken door de presentatie op panelen van hoogtepunten per jaar uit de uitvoering van de wet in combinatie met automobielen uit dat zelfde jaar. Voorbeeld; Afsluitdijk gereed 1932 - automobiel uit 1932. De Zuiderzeewerken hebben er voor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden: de woeste Zuiderzee werd bedwongen, de Afsluitdijk en de vorming van nieuw land door de inpoldering van de Wieringermeer, de Noordoostpolder en Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zijn de zichtbare voorbeelden van noeste arbeid. Het verhaal van Nederland is een verhaal van water. Water als bittere vijand, water als bron van handel en voorspoed, water als productiemiddel voor landbouwgewassen en water als transportmiddel voor beroeps- en recreatievaart. 100 Jaar Zuiderzeewet kreeg als motto mee: 'van Zuiderzee naar meer'. Toen Koningin Beatrix op 1 januari 1986 de proclamatie van de Provincie Flevoland tekende, zei ze met een brede glimlach "Dit is mijn provincie". Alle overige provincies zijn in het verleden door haar voorouders uitgeroepen.

 

 

Lees meer...

Een Singer is niet alleen een naaimachine

Groot Brittannië kent in haar autohistorie tal van aansprekende sportieve merken. MG, Triumph, Lotus, Lagonda, Alvis en Lanchester zijn er sprekende voorbeelden van. In Coventry stond de fabriek van Singer, een sportwagenfabrikant die modellen maakte die door de eigenaren werden ingezet voor rally's, trials, hill climbs, circuit- en straatraces. De auto was echter evenzeer geschikt voor het dagelijkse verkeer. Klaas Hoogenberg uit Luinjeberd heeft een Singer Six Sports Convertible uit 1933. Van deze open tourer zijn er slechts 37 gebouwd. Standaard uitgerust met een 1.5 lt. zes cilinder motor is het de tegenhanger van de MG (J2) uit die jaren. Goed voor een topsnelheid van ruim 130 km. per uur (een topprestatie in die tijd). Deze gedistingeerde automobiel is gebouwd voor de Amerikaanse markt en daarvoor is er een motor ingebouwd van 2.0 lt., de zwaarste motor die Singer ooit heeft gebouwd. Vanaf 1875 bouwde Singer rijwielen en motorfietsen en in 1901 begon de productie van automobielen onder licentie van Lea Francis met oprichter George Singer als president-directeur. In april 1970 stopte de productie en verdween het merk Singer van de markt. Het is echter heden ten dage een geliefd verzamelobject voor liefhebbers van Britse sportwagens. Velen verwarren de naam Singer met naaimachines, maar daar heeft het automerk niets mee van doen.  

Lees meer...

Unieke Nederlandse Ford collectie wordt geveild

In het najaar van 2016 sloot het befaamde Den Hartogh Ford Museum in Hillegom haar deuren. Zes jaar nadat de oprichter en vormgever van deze unieke collectie Piet den Hartogh was overleden. In 2014 werden er ongeveer vijftig automobielen uit het museum verkocht, hoofdzakelijk doublures in de collectie. De huidige collectie bestaat nog uit meer dan 200 voornamelijk vooroorlogse Ford modellen. Op zaterdag 23 juni a.s. wordt die collectie door Bonhams geveild in het voormalige museum aan de Haarlemmerstraat 36. Tijdens de komende Nationale Oldtimerdag op zondag 17 juni zal Bonhams aandacht besteden aan deze veiling en kunnen liefhebbers, collectioneurs en andere geïnteresseerden zich een fraai vormgegeven catalogus verschaffen (beperkte oplage). Oldtimerkenners en -liefhebbers hopen dat een belangrijk deel van de collectie in Nederland kan blijven. Het museum stond bekend als de grootste en wellicht meest belangwekkende historische Ford collectie ter wereld met daarbij vele zeldzame modellen en ontwerpen. Een belangrijk deel van de collectie gaat over de periode waarin de T Ford werd geproduceerd. Aangezien de Nationale Oldtimerdag extra aandacht besteedt - samen met het T Ford Register Nederland - aan het 22e lustrum van dit onsterflijke model hebben de organisatoren en Bonhams de handen ineen geslagen om zoveel mogelijke kopers over de veiling te informeren en de collectie aanschouwelijk te maken. Piet den Hartogh kocht zijn eerste Ford in 1956. Zijn liefde voor dit Amerikaanse automerk was al op jonge leeftijd ontstaan. In de tijd dat het transportbedrijf van zijn vader overschakelde van het gebruik van handkarren, schepen en van paard en wagens naar moderne transportmiddelen was dat een AA truck van het merk Ford. Dat liet op hem een onvergetelijke indruk achter. Bonhams is vereerd en er trots op dat zij deze veiling mag organiseren met als resultaat dat de automobielen in de nu statische en gesloten collectie weer de aandacht en de liefde krijgen van nieuwe eigenaars waar ook ter wereld.

Lees meer...

Social media

Links en media

   

 

 

  

  

Nationale Oldtimerdag Lelystad (St. Mobiel Erfgoed Fleur de Lis)
Wijngaard 12 | 8212 CB  Lelystad | 0320-233014
KVK-nummer: 69870659 | BTW-nummer: NL858045722B01

Log in of Aanmelden

Log in met Facebook

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?