Locatie

De Bataviaboulevard in combinatie met de Bataviahaven vertegenwoordigt de kernwaarden van Lelystad: jong, innovatief en ruimte voor ontwikkelingen. De stad staat open voor samenwerking...

LEES MEER

Programma

21 juni 2020 Het programma van de Nationale Oldtimerdag kent een vaste opzet. Na binnenkomst staan de auto's op startnummer op hun locatie. Het publiek...

LEES MEER

75 jaar vrijheid

Immense vreugde als de oorlog eindelijk voorbij is De bevrijding van ons land – 75 jaar na dato - is in september en oktober...

LEES MEER

Optredens

The Music Truck – DJ’s on wheels

The music truck is een Chevrolet 3100 pick-up uit 1953. De auto rijdt nog als een speer. Passende muziek vanuit een mooi decor.

https://themusictruck.nl/


Dweilorkest De Hoetetoeters

Dit dweilorkest uit IJsselstein geeft de dag kleur en gezelligheid. Met een breed repertoire zijn De Hoetetoeters van alle markten thuis!

http://vendelbosch.nl/index.html


Manouche

Duo Manouche brengt swingende Franse gipsy jazz. Het plezier straalt ervan af!

https://www.evenses.com/gipsy-jazz-duo-manouche


Trio Sans Sourcis

Franse chansons herleven met deze muziek, gespeeld door dit jazz trio.

https://www.evenses.com/sans-soucis


Schurkenbiefstuk

Vanuit een prachtige tot dj-booth omgebouwde NSU 1000c uit 1967 draaien de Schurkenbiefstuk dj's heerlijke muziek die je niet snel ergens anders zult horen …

https://schurkenbiefstuk.nl/


Sixty pound

Deze swingende Rock 'n Roll band speelt een scala aan grote hits uit de jaren 60.

https://www.evenses.com/rockband-sixty-pound


Nederlands Brandweerorkest

Het Nederlands Brandweerorkest is een veelzijdige vereniging. Het showorkest kleurt ons evenement en zorgt voor gezelligheid bij de officiële opening van de rit.

https://www.brandweerorkest.com/


Beatford

Uniek en opvallend en makkelijk in te zetten. Eén van de laatst rijdende Bedfords uit zijn serie geeft het zomergevoel.

https://www.beatford.nl/


 

Wat

Waar

Tijd

The Music Truck (DJ)

Bij Nieuwland of Vrachtwagens

08.00-16.00

Hoetetoeters

Dijk (+ Hotelkavel)

08.15-12.15

Manouche (Evenses)

Bugatti (+ Citroen)

09.30-12.30

Trio Sans Sourcis (Evenses)

Citroen

12.45-16.30

Schurkenbiefstuk (DJ) – hele dag

Havenkom (midden beneden)

09.00-17.00

Sixty pound (Evenses)

Lucht

13.45-16.45

Brandweer orkest

Brandweer

11.00-15.00

Beatford (DJ)

Centrale catering

10.00-17.00

Groot verlies voor Nationale Oldtimerdag

Logistiek manager en grafisch vormgever Mike van der Meulen overleden

Op woensdag 18 september jl. overleed Mike van der Meulen (46), zoon van de voorzitter van de Nationale Oldtimerdag William van der Meulen. Mike leed sinds mei 2018 aan galblaaskanker en ondanks alle behandelingen en medicijnen heeft hij uiteindelijk moedig het leven losgelaten. Zijn levenslust, creativiteit, openhartigheid en doorzettingsvermogen zijn en blijven een bron van inspiratie voor de organisatie van de jaarlijkse Nationale Oldtimerdag. Tijdens de 35e editie van de Nationale Oldtimerdag op zondag 16 juni jl. kon hij zich nog volop inzetten voor het welslagen van het evenement.

Op maandag 23 september jl. werd een in druk bezochte afscheidsbijeenkomst in restaurant ‘Next’ (gelegen op het opstelparcours van de Nationale Oldtimerdag) in Lelystad teruggeblikt op het leven van Mike. Het motto van de bijeenkomst was ‘Samen’, de basis van alles wat hij in gang zette en mede vorm gaf. Daarna bracht de familie hem naar crematorium Ölandhorst.

Mike van der Meulen zorgde samen met Michel Veul voor de planning en logistieke invulling van het evenement. Het gaat daarbij onder meer om de indeling en opstelling van de deelnemende automobielen, de plaatsing van de benodigde paviljoens, de bijbehorende technische voorzieningen en de regie over de op- en afbouw werkzaamheden. In dat kader werkte hij mee met het opstellen van het steeds ingewikkelder wordende draaiboek openbare orde & veiligheid. Daarnaast zorgde hij voor het ontwerp en de productie van de vele drukwerken die bij een dergelijk evenement horen. Van affiches tot deelnemersmagazine en van flyers tot advertentiemodellen. Hij was vormgever van het fraaie lustrumboek dat dit jaar verscheen waarin de historie van de Nationale Oldtimerdag op bijzondere wijze werd beschreven en fotografisch werd getoond.

Van jongs af aan was hij bij het evenement betrokken, beginnend met broodjes smeren voor de deelnemers en het inpakken van de lunchpakketten. In 2000 voerde hij het management over de Millennium International Oldtimer Meeting, een drie dagen durende manifestatie in het kader van de eeuwwisseling.

Mike was geliefd bij de vrijwilligers, werd gewaardeerd door zijn medebestuursleden en was een altijd vriendelijk aanspreekpunt voor deelnemers en andere betrokkenen.

Het bestuur van de stichting Mobiel Erfgoed Fleur de Lis, het jurykorps, het Comité van Aanbeveling en de organisatiecommissie Nationale Oldtimerdag zijn diep getroffen door zijn overlijden en gedenken een jong, enthousiast en vooral sterk sociaal mens. Hij blijft voor altijd in ons hart en onze herinnering. Op de rouwkaart zette hij als eigen tekst:

‘Vier het leven, keer op keer. Sta open voor een ander, dan geniet je nog zoveel meer’

Social media

Links en media

  • Historie
  • Persberichten
  • Foto rapportages

   

 

 

  

  

Nationale Oldtimerdag Lelystad (St. Mobiel Erfgoed Fleur de Lis)
Wijngaard 12 | 8212 CB  Lelystad | 0320-233014
KVK-nummer: 69870659 | BTW-nummer: NL858045722B01

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.