Optredens

The Music Truck – DJ’s on wheels The music truck is een Chevrolet 3100 pick-up uit 1953. De auto rijdt nog als een speer. Passende...

LEES MEER

Locatie

De Bataviaboulevard in combinatie met de Bataviahaven vertegenwoordigt de kernwaarden van Lelystad: jong, innovatief en ruimte voor ontwikkelingen. De stad staat open voor samenwerking...

LEES MEER

Deelnemers

De Nationale Oldtimerdag kent al jaren een top deelnemersveld die naast een Masterclass (winnaars van voorgaande jaren) volgens de standaarden van de FIVA...

LEES MEER

Verdiend eerbetoon aan de Familie Den Hartogh

De naam Den Hartogh heeft in ons land een bekende klank in de wereld van 'het historische automobiel'. Piet Den Hartogh nam van zijn vader Jacobus het in 1920 opgerichte transportbedrijf over. In 1956 kocht hij zijn eerste Ford en dat was het begin van zowel de modernisering van het bedrijf als de opbouw van een collectie klassieke automobielen. Dat groeide uit tot het wereldwijd bekende Den Hartogh Ford Museum in Hillegom, dat helaas in 2016 haar deuren sloot. De grootste Ford collectie ter wereld van meer dan 200 voertuigen werd geveild. Piet den Hartogh overleed in 2011. Zijn neef Jack (zoon van broer Anton), directeur van Den Hartogh Logistics op Rozenburg (nabij Rotterdam), zette een collectie klassieke transportautomobielen op met daarin merken als T Ford, A Ford, Kromhout, DAF, Scania en Volvo. Voorafgaande aan de veiling van het museum in Hillegom nam hij een aantal oorspronkelijke Den Hartogh vrachtwagens uit die collectie over. Het museum op Rozenburg zette haar deuren open en vele oldtimerclubs zijn van harte welkom voor een rondleiding. De plek waar de jaarlijkse Westland Rit voor vrachtwagens vertrekt en waar de koffie goed smaakt. Jack den Hartogh overleed onverwachts in december 2018. Zijn zoon Hans zet het museum voort. De organisatie van de Nationale Oldtimerdag spreekt haar waardering en respect uit voor de wijze waarop de familie Den Hartogh al jaren rijdend erfgoed conserveert, restaureert en reviseert en zo een herkenbare bijdrage levert het behoud van een rijdend deel van ons culturele erfgoed. Met een fraaie Volvo L375 uit 1959 met aanhanger is Hans Den Hartogh aanwezig op het evenement in de klasse Specials (bedrijfsvoertuigen).

Groot verlies voor Nationale Oldtimerdag

Logistiek manager en grafisch vormgever Mike van der Meulen overleden

Op woensdag 18 september jl. overleed Mike van der Meulen (46), zoon van de voorzitter van de Nationale Oldtimerdag William van der Meulen. Mike leed sinds mei 2018 aan galblaaskanker en ondanks alle behandelingen en medicijnen heeft hij uiteindelijk moedig het leven losgelaten. Zijn levenslust, creativiteit, openhartigheid en doorzettingsvermogen zijn en blijven een bron van inspiratie voor de organisatie van de jaarlijkse Nationale Oldtimerdag. Tijdens de 35e editie van de Nationale Oldtimerdag op zondag 16 juni jl. kon hij zich nog volop inzetten voor het welslagen van het evenement.

Op maandag 23 september jl. werd een in druk bezochte afscheidsbijeenkomst in restaurant ‘Next’ (gelegen op het opstelparcours van de Nationale Oldtimerdag) in Lelystad teruggeblikt op het leven van Mike. Het motto van de bijeenkomst was ‘Samen’, de basis van alles wat hij in gang zette en mede vorm gaf. Daarna bracht de familie hem naar crematorium Ölandhorst.

Mike van der Meulen zorgde samen met Michel Veul voor de planning en logistieke invulling van het evenement. Het gaat daarbij onder meer om de indeling en opstelling van de deelnemende automobielen, de plaatsing van de benodigde paviljoens, de bijbehorende technische voorzieningen en de regie over de op- en afbouw werkzaamheden. In dat kader werkte hij mee met het opstellen van het steeds ingewikkelder wordende draaiboek openbare orde & veiligheid. Daarnaast zorgde hij voor het ontwerp en de productie van de vele drukwerken die bij een dergelijk evenement horen. Van affiches tot deelnemersmagazine en van flyers tot advertentiemodellen. Hij was vormgever van het fraaie lustrumboek dat dit jaar verscheen waarin de historie van de Nationale Oldtimerdag op bijzondere wijze werd beschreven en fotografisch werd getoond.

Van jongs af aan was hij bij het evenement betrokken, beginnend met broodjes smeren voor de deelnemers en het inpakken van de lunchpakketten. In 2000 voerde hij het management over de Millennium International Oldtimer Meeting, een drie dagen durende manifestatie in het kader van de eeuwwisseling.

Mike was geliefd bij de vrijwilligers, werd gewaardeerd door zijn medebestuursleden en was een altijd vriendelijk aanspreekpunt voor deelnemers en andere betrokkenen.

Het bestuur van de stichting Mobiel Erfgoed Fleur de Lis, het jurykorps, het Comité van Aanbeveling en de organisatiecommissie Nationale Oldtimerdag zijn diep getroffen door zijn overlijden en gedenken een jong, enthousiast en vooral sterk sociaal mens. Hij blijft voor altijd in ons hart en onze herinnering. Op de rouwkaart zette hij als eigen tekst:

‘Vier het leven, keer op keer. Sta open voor een ander, dan geniet je nog zoveel meer’

Social media

Links en media

  • Historie
  • Persberichten
  • Foto rapportages

   

 

 

  

  

Nationale Oldtimerdag Lelystad (St. Mobiel Erfgoed Fleur de Lis)
Wijngaard 12 | 8212 CB  Lelystad | 0320-233014
KVK-nummer: 69870659 | BTW-nummer: NL858045722B01

Log In or Sign Up

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.